Medical Costs

Το θύμα του τροχαίου έμεινε με λογαριασμούς σχεδόν 1 εκατομμυρίου δολαρίων αφού η ασφάλεια του οδηγού για υπαιτιότητα δεν καλύπτει ζημιές

Ο δικηγόρος της Kimberly Orr-Gordwin είπε ότι η ασφάλιση του υπαίτιου οδηγού είχε μόνο το ελάχιστο ποσό, το οποίο θα μπορούσε να καλύψει μόνο ζημιές αξίας 60.000 δολαρίων.

ΚΟΧΗ ΧΑΡΙΣ, Τέξας (KTRK) — Μια ανύπαντρη μητέρα από το Humble παλεύει να πληρώσει τους λογαριασμούς αφού η οικογένειά της χτυπήθηκε και τραυματίστηκε σε ένα ατύχημα.

Ο αντίκτυπος ενός ατυχήματος στη βορειοανατολική κομητεία Χάρις συνεχίζει να βλάπτει την οικογένεια Humble. «Το αυτοκίνητο ήταν τόσο κακό που κανένας μας δεν έπρεπε να το είχε καταφέρει», είπε η Kimberly Orr-Gordwin.

Η Orr-Gordwin ήταν με τα παιδιά της όταν η αναφορά σύγκρουσης έδειξε ότι ένας άλλος οδηγός έτρεχε με ταχύτητα και έτρεξε σε κόκκινο φανάρι. «Το αυτοκίνητό μας κύλησε πέντε φορές», θυμάται ο Orr-Gordwin.

Η Orr-Gordwin και τα παιδιά της μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Μερικοί από τους τραυματισμούς περιελάμβαναν σπασμένο λαιμό, πλάτη, οστά και βλάβη στους συνδέσμους.

«Οτιδήποτε τέτοιο μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή», είπε ο Orr-Gordwin. «Ποτέ δεν ξέρεις πότε πρόκειται να συμβεί κάτι».

Το δυστύχημα συνέβη πριν από τρεις μήνες. Από τότε, οι ιατρικοί λογαριασμοί συνεχίζουν να αθροίζονται. «Τα ιατρικά έξοδα είναι κοντά σε ένα εκατομμύριο δολάρια», είπε ο Orr-Gordwin.

Η αναφορά ατυχήματος δείχνει ότι ο υπαίτιος οδηγός είχε ασφάλεια. Ο δικηγόρος του Orr-Gordwin είπε ότι ήταν αρκετό μόνο για να καλυφθούν 60.000 $ επειδή ο υπαίτιος οδηγός είχε το ελάχιστο ποσό.

Αυτό σημαίνει ότι ο Orr-Gordwin θα μπορούσε να είναι στο γάντζο για τα υπόλοιπα. Αυτή είναι μια κατάσταση που ακούει πολύ συχνά ο δικηγόρος Steve Shellist.

«Πάρτε το συμβόλαιό σας αμέσως μόλις ολοκληρώσετε την παρακολούθηση αυτού, δείτε το και βεβαιωθείτε ότι έχετε κάτι που ονομάζεται κάλυψη ανασφάλιστων οδηγών ή κάλυψη υποασφάλιστων αυτοκινητιστών», εξήγησε η Shellist.

Η Shellist είπε ότι η υποασφαλισμένη κάλυψη θα κάλυπτε το κόστος εάν το συμβόλαιο του υπαίτιο οδηγού δεν καλύπτει αρκετά.

Θα μπορούσατε να οδηγήσετε τον οδηγό στο δικαστήριο, αλλά μπορεί να χρειαστούν μερικά χρόνια, είπε ο Shellist.

«Δεν μπορώ να το τονίσω αρκετά», είπε ο Shellist. “Κοιτάξτε την πολιτική σας. Βεβαιωθείτε ότι το πήρατε και μην περιμένετε ούτε μια μέρα γιατί δεν ξέρετε πότε θα βρεθείτε σε συντριβή.”

Η Shellist συνιστά τουλάχιστον 100.000 $ στο τμήμα του συμβολαίου υποασφάλισης. Η Orr-Gordwin είπε ότι είχε την κάλυψη, αλλά χρειάζονταν περισσότερα. Ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου δεν κατάφερε να επιστρέψει στη δουλειά του. Για να βοηθήσει με τους λογαριασμούς, η κόρη της ξεκίνησε μια επιχείρηση με γλυκά.

«Την εκτιμώ πραγματικά», είπε ο Orr-Gordwin. «Είναι η πιο συγκινητική, η πιο γλυκιά κόρη όλων των εποχών».

Είναι μια πηγή εισοδήματος που ποτέ δεν πίστευε ότι θα χρειαζόταν μέχρι ο αντίκτυπος που συνεχίζει να αλλάζει τη ζωή τους.

«Φοβάμαι να επιστρέψω πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου», είπε ο Orr-Gordwin. Η οικογένεια δημιούργησε επίσης μια σελίδα GoFundMe για να βοηθήσει με τα έξοδα.

Η δικηγόρος τους, Carolyn Okorafor από την Co & Co Attorneys at law, έστειλε στο ABC13 μια δήλωση:

«Ο ασφαλιστικός νόμος του Τέξας δεν υποστηρίζει πλήρως θύματα όπως οι πελάτες μου των οποίων το τροχαίο ατύχημα οδήγησε σε σοβαρούς σωματικούς τραυματισμούς». “Η αξίωση του πελάτη μου είναι ένα παράδειγμα, που αντικατοπτρίζει την απόλυτη ανάγκη να αλλάξει η νομοθεσία του Τέξας για την ασφάλιση.” Οι τρέχοντες νόμοι του Τέξας απαιτούν τα ακόλουθα όρια να καλύπτουν ένα όχημα: Σωματικός τραυματισμός για ένα άτομο: 30.000,00 $ Σωματικός τραυματισμός για κάθε ατύχημα: 60.000,00 $ Περιουσιακές ζημιές για κάθε ατύχημα: 25.000,00 $ Ας πάρουμε το ελάχιστο όριο πολιτικής και ας το εφαρμόσουμε σε ένα ατύχημα όπου θύματα, όπως οι πελάτες μου, έχουν υποστεί τραυματισμούς άνω του μισού εκατομμυρίου δολαρίων. Έχουμε ένα σοβαρό ζήτημα: Οι πελάτες μου έχουν υποστεί μόνιμους τραυματισμούς που τους έχουν επηρεάσει σοβαρά τώρα και για το υπόλοιπο της ζωής τους, προκαλώντας σημαντικές οικονομικές δυσκολίες. Αυτοί οι ισχυρισμοί δείχνουν ότι το Τέξας πρέπει να αλλάξει την πολιτική του, ώστε οι υπαίτιοι οδηγοί να μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις πράξεις τους, κυρίως για ενέργειες που προκαλούν καταστροφικά αποτελέσματα για τα θύματα. Πιστεύω ακράδαντα ότι το Τέξας πρέπει να τροποποιήσει τους ασφαλιστικούς του νόμους όπου οι υπαίτιοι οδηγοί θα αντιμετωπίσουν υποχρεωτική νομοθεσία που θα επιβάλει αύξηση στα όρια του συμβολαίου τους, ιδιαίτερα μετά από πολλαπλά ατυχήματα. Υποθέσεις όπως οι πελάτες μου με ωθούν να διαδώσω την επίγνωση των ελλείψεων στον ισχύοντα ασφαλιστικό νόμο του Τέξας. Πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα».

Για ενημερώσεις σχετικά με αυτήν την ιστορία, ακολουθήστε τον Nick Natario στο Facebook, το Twitter και το Instagram.