Residual Income

Οι επιπτώσεις της έλλειψης στέγης στην ψυχική και γενική υγεία

Οι επιπτώσεις της έλλειψης στέγης στην ψυχική και γενική υγεία

Με την υποστήριξη της Hopelink της Νότιας Νεβάδα

Σύμφωνα με την απογραφή και έρευνα για τους αστέγους της Νότιας Νεβάδα του 2021, υπάρχουν 5.083 άτομα που βιώνουν άστεγους στη Νότια Νεβάδα κάθε νύχτα και 13.076 Νότιοι Νεβαδάν – συμπεριλαμβανομένων οικογενειών με παιδιά, ζευγαριών και ατόμων όλων των ηλικιών – που θα βιώσουν έλλειψη στέγης κάποια στιγμή αυτό έτος.

Οι καθημερινές εμπειρίες έλλειψης στέγης είναι τραυματικές και προκλητικές λόγω των ανταγωνιστικών αναγκών για επιβίωση. Οι καλύτερες, πιο συντονισμένες ιατρικές υπηρεσίες δεν είναι πολύ αποτελεσματικές εάν η υγεία του ασθενούς διακυβεύεται συνεχώς από τις συνθήκες του δρόμου και των καταφυγίων. Σύμφωνα με το National Health Care for the Homeless Council, ακόμη και η νοσηλεία σε νοσοκομείο, η φαρμακευτική θεραπεία σε κατοικίες και η φροντίδα ψυχικής υγείας δεν έχουν μόνιμα αποτελέσματα εάν ένας πελάτης επιστρέψει στους δρόμους ή στα καταφύγια μετά το εξιτήριο.

Πολλοί από εμάς δεν σκεφτόμαστε συχνά πώς η σταθερή στέγαση επηρεάζει τη συνολική υγεία μας, αλλά παρέχει ιδιωτικότητα, ασφάλεια και ένα μέρος για να ξεκουραστείτε και να αναρρώσετε από ασθένειες και άλλες ασθένειες.

Το ποσοστό των αστέγων που πλήττονται από ορισμένες παθήσεις υγείας μπορεί να είναι διπλάσιο ή τριπλάσιο από αυτό του γενικού πληθυσμού.

Κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι που είναι άστεγοι έχουν υψηλότερα ποσοστά ασθένειας και έχουν 12 χρόνια μικρότερο προσδόκιμο ζωής από τον γενικό πληθυσμό των ΗΠΑ.

Η αποστολή του HopeLink της Νότιας Νεβάδα είναι να αποτρέψει την έλλειψη στέγης και να κρατήσει τις οικογένειες μαζί. Παρέχει στους κατοίκους της Νότιας Νεβάδα προγράμματα στέγασης, τροφής, ιατρικής περίθαλψης, απασχόλησης, κοινής ωφέλειας και προγράμματα βοήθειας για αστέγους χαμηλού εισοδήματος.

Η έλλειψη στέγης και άλλες δυσκολίες μπορεί να συμβούν εν ριπή οφθαλμού και η υπολειπόμενη απελπισία αυτών των καταστάσεων μπορεί να αφήσει τα άτομα με ανησυχίες ψυχικής και σωματικής υγείας.

Η πρώην πελάτισσα της HopeLink της Νότιας Νεβάδα, Λορίντα, εργάστηκε με εξουθενωτικό πόνο για να στηρίξει τη μικρή της κόρη. Είχε λάβει αύξηση λίγο πριν μια απειλητική για τη ζωή κύστη στη σπονδυλική της στήλη απαιτήσει άμεση χειρουργική επέμβαση και ανάρρωση 12 εβδομάδων.

Η Λορίντα κράτησε τον εργοδότη της ενήμερο σχετικά με την κατάσταση και κατέθεσε την κατάλληλη γραφειοκρατία FMLA. Ο εργοδότης της την απέλυσε και της αρνήθηκε την ανεργία. Η Λορίντα δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά έναν δικηγόρο για να την εκπροσωπήσει, και η χειρουργική ανάρρωσή της και η ανεργία την άφησαν στο κατώφλι της αστέγου.

Για περίπου έξι μήνες, η Λορίντα και η κόρη της ζούσαν στο αυτοκίνητό τους καθώς έψαχνε μανιωδώς για βοήθεια. Αργότερα διαγνώστηκε με PTSD από την εμπειρία της.

Το HopeLink βοήθησε τη Λορίντα να βρει στέγη και παρείχε βοήθεια με το ενοίκιο και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Τη βοήθησε να βρει δουλειά από το σπίτι σε μια μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας επικοινωνίας. Η Λορίντα μπόρεσε επίσης να αντικαταστήσει ένα αυτοκίνητο που είχε ανακτηθεί. Σε ηλικία 50 ετών, επιστρέφει στο σχολείο, στρέφοντας την καριέρα της από την εξυπηρέτηση πελατών στην ανάλυση δεδομένων.

Η ιστορία της Λορίντα καταδεικνύει τη σχέση μεταξύ της ασφάλειας στέγασης και της συνολικής υγείας. Η αξιόπιστη στέγαση είναι απαραίτητη για τη δημιουργία μιας πιο υγιούς κοινωνίας και οι κοινότητες που επενδύουν σε οικονομικά προσιτή στέγαση επιβαρύνονται με χαμηλότερο δημόσιο κόστος και επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσματα για την υγεία.

Η Stacey Lockhart εντάχθηκε στην HopeLink το 2019 και οδήγησε τον οργανισμό μέσω απίστευτης ανάπτυξης, με αποτέλεσμα αύξηση 1000% στο τέλος του 2022. Αυτό περιλαμβάνει επέκταση από 14 σε 50 υπαλλήλους, στρατηγική επέκταση του αριθμού των μελών του διοικητικού συμβουλίου και της επιρροής, ετήσιος προϋπολογισμός αύξηση από 1,2 σε 13,5 εκατομμύρια δολάρια και άνοιγμα δεύτερου γραφείου στο κέντρο του Λας Βέγκας και πρόσθετων κέντρων προσέγγισης.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στο τεύχος 23 Φεβρουαρίου του Health Care Quarterly