Investments

Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών έκρυβε επενδύσεις για 22 χρόνια, λέει η SEC

Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών έκρυβε επενδύσεις για 22 χρόνια, λέει η SEC

Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών και ένας συνδεδεμένος επενδυτικός βραχίονας θα πληρώσουν ποινές και θα συμμορφωθούν με τις τυπικές πρακτικές αναφοράς επενδύσεων αφού οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές τους κατηγόρησαν ότι δεν αποκάλυψαν σωστά τις χρηματιστηριακές επενδύσεις της εκκλησίας αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων και άλλες λεπτομέρειες.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 21 Φεβρουαρίου κατηγόρησε την μη κερδοσκοπική εταιρεία επενδύσεων Ensign Peak Advisors ότι δεν κατέθεσε τα απαιτούμενα έντυπα που θα είχαν αποκαλύψει πλήρως και σωστά τις μετοχές της εκκλησίας. Αντίθετα, η επενδυτική εταιρεία υπέβαλε έγγραφα για εταιρείες κέλυφος που απέκρυψαν τον πλούτο της εκκλησίας και παρείχαν λάθος τον έλεγχο της Ensign Peak στις επενδυτικές αποφάσεις της εκκλησίας, σύμφωνα με την SEC.

Για να επιλύσει το θέμα, ο Ensign Peak συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 4 εκατομμυρίων δολαρίων και η εκκλησία συμφώνησε να πληρώσει 1 εκατομμύριο δολάρια. Η εκκλησία είπε ότι θα πληρώσει τα χρήματα από τις επενδυτικές αποδόσεις σε ένα χαρτοφυλάκιο που κάποιοι έχουν εκτιμήσει ότι αξίζει περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων μετοχών, ομολόγων, ξυλείας, συμμετοχών σε hedge funds και άλλων επενδύσεων.

Μια δήλωση που εκδόθηκε στις 21 Φεβρουαρίου από εκκλησιαστικούς αξιωματούχους ανέφερε ότι η Ensign Peak και η εκκλησία συνεργάστηκαν με την κυβέρνηση για την επίλυση του ζητήματος.

«Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να συμμορφωθούμε με το νόμο, μετανιώνουμε για λάθη που έγιναν και τώρα θεωρούμε ότι αυτό το θέμα έχει κλείσει», ανέφερε η εκκλησία στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι τα κατάλληλα έντυπα κατατέθηκαν τα τελευταία 13 τρίμηνα.

Ο γίγαντας των σούπερ μάρκετ: Η προγραμματισμένη συγχώνευση Kroger-Albertsons αντλεί έρευνα από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ariz

Γιατί η SEC επέβαλε πρόστιμο στην εκκλησία

Πριν από αυτό, ξεκινώντας το 2000, η ​​Ensign Peak προσπάθησε να «διατηρήσει το απόρρητο του χαρτοφυλακίου» μέσω χωριστών αρχειοθετήσεων και όχι μιας ενιαίας συγκεντρωτικής αναφοράς, ανέφερε η δήλωση της εκκλησίας. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενημερώθηκε για το θέμα μετά από καταγγελίες που προβλήθηκαν από καταγγελία.

«Υποστηρίζουμε ότι ο διευθυντής επενδύσεων της εκκλησίας LDS, εν γνώσει της εκκλησίας, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφύγει την αποκάλυψη των επενδύσεων της εκκλησίας, στερώντας από την επιτροπή και το επενδυτικό κοινό ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την αγορά», δήλωσε ο Gurbir Grewal, διευθυντής του τμήματος επιβολής της SEC. σε ετοιμασμένη δήλωση.

Από το 1997 έως το 2019, η SEC είπε ότι η Ensign Peak απέτυχε να υποβάλει βαθμολογίες με έντυπα 13F στα οποία οι διαχειριστές επενδύσεων υποχρεούνται να αποκαλύπτουν ποιους τίτλους επιβλέπουν και πόσο αξίζουν. Σύμφωνα με το πρακτορείο επενδύσεων-watchdog, η εκκλησία ανησυχούσε ότι η αποκάλυψη του χαρτοφυλακίου της, το οποίο μέχρι το 2018 είχε αυξηθεί στα 32 δισεκατομμύρια δολάρια, θα οδηγούσε σε «αρνητικές συνέπειες».

Για το ρεπορτάζ: Αριζ. Το Ανώτατο Δικαστήριο ζήτησε να αποφασίσει εάν η εκκλησία LDS θα έπρεπε να μοιραστεί την ομολογία κακοποίησης παιδιών

Οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης υποστήριξαν ότι τέτοιες αποκαλύψεις μπορεί να οδήγησαν σε μείωση των δωρεών ή των δέκατων από μέλη της εκκλησίας, από τα οποία περίπου 440.000 ζουν στην Αριζόνα.

Η χρήση εντύπων 13F απαιτείται σε χαρτοφυλάκια αξίας 100 εκατομμυρίων $ ή περισσότερο. Αυτά και άλλα επενδυτικά έγγραφα είναι διαθέσιμα για δημόσια προβολή στη βάση δεδομένων Edgar της SEC στη διεύθυνση sec.gov/edgar.

Για να κρύψει το μέγεθος και τα άλλα χαρακτηριστικά του χαρτοφυλακίου, με τη γνώση και την έγκριση των αξιωματούχων της εκκλησίας, η Ensign Peak δημιούργησε 13 εταιρείες περιορισμένης ευθύνης και κατέθεσε 13F στα ονόματά τους, ανέφερε η SEC. Τα ρινίσματα θα έπρεπε να προέρχονται από το Ensign Peak, το οποίο πήρε το όνομά του από μια κορυφή στους πρόποδες με θέα στο Salt Lake City, όπου βρίσκεται η έδρα της εκκλησίας.

Η πρόταση ανακλήθηκε: Το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ αποφασίζει κατά της ομοσπονδιακής ανάληψης του προγράμματος επαγγελματικής ασφάλειας της πολιτείας

Πώς μοιάζουν οι επενδύσεις της εκκλησίας LDS

Το τελευταίο 13F που κατατέθηκε από την Ensign Peak για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου αποκάλυψε σχεδόν 1.800 χρηματιστηριακές θέσεις αξίας 44,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι μεγαλύτερες συμμετοχές περιελάμβαναν 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Apple, σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια στη Microsoft, 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια στην Alphabet και 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην UnitedHealth, συν συμμετοχές 500 εκατομμυρίων δολαρίων και άνω στις ExxonMobil, Johnson & Johnson, Mastercard, JPMorgan, Walmart και Merck.

Η εκκλησία είπε ότι κατέχει επίσης ομόλογα, εμπορικά και οικιστικά ακίνητα και αγροτικά ακίνητα, με όλα τα κεφάλαια να επενδύονται «αποκλειστικά για την υποστήριξη της αποστολής της εκκλησίας».

Το χαρτοφυλάκιο στο τέλος του έτους περιελάμβανε επίσης μερίδια σε περίπου δώδεκα εταιρείες της Αριζόνα, συμπεριλαμβανομένων των trash-hauler Republic Services (164 εκατομμύρια δολάρια) και της φορτηγατζής Knight-Swift Transportation (155 εκατομμύρια δολάρια).

Ορισμένα από τα υποβληθέντα έντυπα δήλωναν ανακριβώς ότι οι LLC έλεγχαν τις επενδύσεις και είχαν διακριτική ευχέρεια ψήφου μέσω αντιπροσώπου για διάφορους τίτλους, όταν, στην πραγματικότητα, η Ensign Peak διατήρησε τον έλεγχο της επένδυσης συμπεριλαμβανομένης της δύναμης ψήφου, ισχυρίστηκε η SEC. Ο Ensign Peak έδωσε εντολή σε διάφορους διευθυντές, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν υπάλληλοι της εκκλησίας, να υπογράψουν τα ακατάλληλα αρχεία, πρόσθεσε η SEC.

Η απαίτηση για έγκαιρη και ακριβή υποβολή 13F ισχύει για όλους τους διαχειριστές θεσμικών επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένων των μη κερδοσκοπικών και φιλανθρωπικών οργανισμών, είπε ο Grewal.

Επικοινωνήστε με τον δημοσιογράφο στη διεύθυνση russ.wiles@arizonarepublic.com.