Investments

Αυτή η επένδυση χωρίς κίνδυνο αποδίδει 4,5% εγγυημένη

Πολλά ή όλα τα προϊόντα εδώ είναι από τους συνεργάτες μας που μας αποζημιώνουν. Έτσι βγάζουμε χρήματα. Αλλά η συντακτική μας ακεραιότητα διασφαλίζει ότι οι απόψεις των ειδικών μας δεν επηρεάζονται από αποζημίωση. Οι όροι ενδέχεται να ισχύουν για τις προσφορές που αναφέρονται σε αυτήν τη σελίδα.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε έντοκα γραμμάτια για εγγυημένη απόδοση.

Βασικά σημεία Το εξάμηνο γραμμάτιο των ΗΠΑ ξεπέρασε το 5% πρόσφατα, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό του από το 2007.

Τα γραμμάτια του Δημοσίου είναι ένας τύπος βραχυπρόθεσμης υποχρέωσης χρέους που εκδίδεται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Προσφέρουν στους επενδυτές έναν ελκυστικό και ασφαλή τρόπο να κερδίσουν ενδιαφέρον για την επένδυσή τους χωρίς μακροπρόθεσμη δέσμευση. Δείτε την επιλογή μας για την καλύτερη κάρτα Money Again του 2022

Πέρυσι, ο S&P 500 υποχώρησε κοντά στο 20% και ο NASDAQ κατά 33%, δείχνοντας τη χειρότερη επίδοσή τους από το 2008. Με τον πληθωρισμό να βρίσκεται ακόμα σε ιστορικά υψηλά, η αγορά είναι ασταθής, γεγονός που προκαλεί νευρικότητα στους επενδυτές. Ωστόσο, υπάρχουν ευκαιρίες στην αγορά ομολόγων που παρέχουν πλέον πολύ ελκυστικές αποδόσεις που δεν έχουν παρατηρηθεί εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια. Το επιτόκιο των εξάμηνων γραμματίων του αμερικανικού δημοσίου ξεπέρασε πρόσφατα το 5%, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007. Με τα ομόλογα να είναι ξανά στη μόδα με τους επενδυτές, δείτε πώς λειτουργούν, πώς μπορείτε να τα αγοράσετε και γιατί είναι τόσο πολύ χαμηλά – επενδυτική επιλογή κινδύνου.

Τι είναι τα γραμμάτια του Δημοσίου;

Τα γραμμάτια του Δημοσίου, γνωστά και ως έντοκα, είναι βραχυπρόθεσμες χρεωστικές υποχρεώσεις που εκδίδονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Συνήθως ωριμάζουν σε ένα έτος ή λιγότερο και έχουν ωριμότητα που κυμαίνονται από τέσσερις εβδομάδες έως 52 εβδομάδες (ένα έτος). Από τις 17 Φεβρουαρίου 2023, τα τρέχοντα επιτόκια για διαφορετικά ημερήσια έντοκα γραμμάτια:

4 εβδομάδες: 4,59%

8 εβδομάδες: 4,75%

13 εβδομάδες: 4,82%

17 εβδομάδες: 4,92%

26 εβδομάδες: 5,03%

52 εβδομάδες: 5,02%

Το τρέχον ποσοστό απόδοσης, το οποίο κυμαίνεται από 4,59% έως 5,03%, είναι υψηλότερο από τους περισσότερους λογαριασμούς ταμιευτηρίου, λογαριασμούς χρηματαγοράς και πιστοποιητικά καταθέσεων (CD). Επί του παρόντος, το μέσο επιτόκιο ενός λογαριασμού ταμιευτηρίου στις ΗΠΑ είναι 0,33%, ενός λογαριασμού χρηματαγοράς είναι 0,44% και ενός CD 6 μηνών είναι 0,81%.

Επιπλέον, τα έντοκα γραμμάτια θεωρούνται επένδυση χωρίς κίνδυνο επειδή υποστηρίζονται από την πλήρη πίστη και πίστωση της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία πιθανότητα να χαθεί το κεφάλαιο σας ή να μην λάβετε τις πληρωμές τόκων σας όταν λήξουν.

Πώς αγοράζετε γραμμάτια του Δημοσίου;

Ο ευκολότερος τρόπος για να αγοράσετε γραμμάτια είναι μέσω ενός διαδικτυακού μεσίτη όπως η TD Ameritrade ή η Constancy. Αλλά μπορείτε επίσης να τα αγοράσετε απευθείας από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ μέσω του ιστότοπού του στη διεύθυνση treasurydirect.gov. Όταν αγοράζετε γραμμάτια τέλους μέσω ενός διαδικτυακού μεσίτη, θα πρέπει πρώτα να ανοίξετε έναν λογαριασμό και στη συνέχεια να επιλέξετε τον τύπο του λογαριασμού που θέλετε να αγοράσετε — είτε έναν λογαριασμό 4, 13, 26 ή 52 εβδομάδων — και αποφασίστε πόσα θέλετε να επενδύσετε.

Στη συνέχεια, απλώς υποβάλετε την παραγγελία σας στον μεσίτη και περιμένετε να διευθετηθεί (που συνήθως διαρκεί δύο εργάσιμες ημέρες). Συνήθως με άμεσες αγορές από το treasurydirect.gov, μπορείτε να αγοράσετε οποιοδήποτε ποσό ξεκινώντας από $100 μέχρι και $10 εκατομμύρια την ημέρα χωρίς να πληρώσετε καμία αμοιβή ή προμήθειες. Ωστόσο, εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε έναν διαδικτυακό μεσίτη, ενδέχεται να υπάρχουν χρεώσεις που σχετίζονται με την αγορά γραμματίων και συχνά υπάρχει υψηλότερη ελάχιστη απαίτηση αγοράς. Για παράδειγμα, μπορεί να σας ζητηθεί να αγοράσετε τουλάχιστον 1.000 $ σε έντοκα γραμμάτια έναντι των $100 που απαιτεί το treasurdirect.gov. Απλώς φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας πριν αγοράσετε μέσω χρηματιστή.

Γιατί πρέπει να επενδύσετε σε γραμμάτια του Δημοσίου;

Επί του παρόντος, τα γραμμάτια του Δημοσίου προσφέρουν στους επενδυτές αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλους τύπους επενδύσεων. Περιλαμβάνουν ασφάλεια (υποστηρίζονται από την πλήρη πίστη και πίστωση των ΗΠΑ), ρευστότητα (μπορούν εύκολα να πουληθούν πριν από τη λήξη) και ελκυστικά ποσοστά απόδοσης σε σύγκριση με άλλες επενδύσεις όπως CD ή λογαριασμούς χρηματαγοράς. Επιπλέον, επειδή ωριμάζουν γρήγορα — σε ένα χρόνο ή λιγότερο — δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις ή να εγκλωβιστείτε σε κάτι για πάρα πολύ καιρό εάν αλλάξουν οι ανάγκες σας ή αλλάξει η αγορά.

Εάν αναζητάτε μια ασφαλή επένδυση με ελκυστική απόδοση που δεν απαιτεί μακροπρόθεσμη δέσμευση, τότε σκεφτείτε να επενδύσετε σε γραμμάτια του Δημοσίου. Αυτές οι επενδύσεις όχι μόνο προσφέρουν εγγυημένη απόδοση, αλλά προσφέρουν επί του παρόντος τα υψηλότερα επιτόκια των τελευταίων 15 ετών, καθιστώντας τώρα μια ιδιαίτερα ελκυστική στιγμή για επένδυση.