Medical Costs

Ανησυχείτε για τη συνταξιοδότηση_ Δείτε πώς να καταπολεμήσετε αυτούς τους 3 κοινούς φόβους

Οι νέοι εργαζόμενοι μπορεί να βλέπουν τη συνταξιοδότηση ως μια εποχή ελευθερίας και χαλάρωσης, αλλά καθώς μεγαλώνουν, συχνά επικρατούν ανησυχίες για την υγεία τους και το είδος του τρόπου ζωής που θα μπορούν να αντέξουν οικονομικά με ένα σταθερό εισόδημα. Υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες στη συνταξιοδότηση και κανένας προγραμματισμός δεν μπορεί να τις αφαιρέσει όλες.

Αλλά οι σωστές στρατηγικές μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τον κίνδυνο σοβαρών προβλημάτων. Παρακάτω, θα εξετάσουμε τρεις κοινές ανησυχίες για τη συνταξιοδότηση και πώς μπορείτε να τις διευκολύνετε.

1. Επιβίωση των αποταμιεύσεών σας

Η επιβίωση των συνταξιοδοτικών αποταμιεύσεων αποτελεί μεγάλη ανησυχία, με το 38% των εργαζομένων να το αναφέρουν ως έναν από τους μεγαλύτερους φόβους τους σε πρόσφατη έρευνα της Transamerica. Αυτό δεν είναι και τόσο περίεργο όταν σκέφτεστε τη δυσκολία που έχουν πολλοί άνθρωποι να αποταμιεύσουν για τη συνταξιοδότηση.

Η ίδια έρευνα της Transamerica διαπίστωσε ότι η μέση εξοικονόμηση συνταξιοδότησης για τους εργαζόμενους πλήρους και μερικής απασχόλησης ήταν μόλις 67.000 $. Και πάνω από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι έχουν λιγότερα από 25.000 $ που έχουν στην άκρη για το μέλλον τους.

Εδώ παίζει ρόλο η ηλικία. Αν μόλις μπήκατε στο εργατικό δυναμικό πριν από μερικά χρόνια και έχετε ήδη εξοικονομήσει 25.000 $, έχετε κάνει μια καλή αρχή. Αλλά αν είστε στα 60 σας και αυτό είναι το μόνο που έχετε, το να ξεμείνετε από χρήματα στη σύνταξη είναι μια πραγματική πιθανότητα.

Υπολογίστε πόσα χρήματα πρέπει να αποταμιεύσετε για τη συνταξιοδότηση, ώστε να ξέρετε σε τι να στοχεύσετε. Στην ιδανική περίπτωση, μπορείτε να επιτύχετε τον στόχο μηνιαίας εξοικονόμησής σας τροποποιώντας τον προϋπολογισμό σας. Αλλά μερικές φορές, αυτό δεν είναι δυνατό.

Εξετάστε τρόπους για να αυξήσετε το εισόδημά σας εάν δεν μπορείτε να αποταμιεύσετε όσα θα θέλατε. Θα μπορούσατε να εργαστείτε υπερωρίες ή να διαπραγματευτείτε μια αύξηση στην υπάρχουσα εργασία σας. Θα μπορούσατε επίσης να αναζητήσετε μια καλύτερα αμειβόμενη δουλειά αλλού ή να ακολουθήσετε πρόσθετη εκπαίδευση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε προαγωγές. Οι πλευρικές φασαρίες είναι ένας άλλος δημοφιλής τρόπος για τους ανθρώπους να φέρουν επιπλέον μετρητά.

Και αν τίποτα από αυτά δεν λειτουργεί, σκεφτείτε να καθυστερήσετε τη συνταξιοδότηση. Αυτό μπορεί να μην είναι ιδανικό, αλλά θα σας δώσει περισσότερο χρόνο για εξοικονόμηση. Επιπλέον, θα μειώσει επίσης τα χρόνια των δαπανών που πρέπει να καλύψετε, καθιστώντας τον στόχο αποταμίευσής σας λίγο πιο εφικτό.

2. Η επιδείνωση της υγείας

Η επιδείνωση της υγείας ήταν ο δεύτερος πιο συχνός φόβος για τη συνταξιοδότηση στην έρευνα της Transamerica και είναι ανησυχητικός σε δύο μέτωπα. Η κακή υγεία θα μπορούσε να μειώσει την ποιότητα της ζωής σας. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε δαπανηρούς λογαριασμούς, ειδικά εάν χρειάζεστε μακροχρόνια φροντίδα.

Αν και ορισμένα θέματα υγείας είναι πέρα ​​από τον έλεγχό μας, υπάρχουν βήματα που πρέπει να ληφθούν σε κάθε ηλικία — μεταξύ αυτών η άσκηση και η διαχείριση του άγχους.

Λάβετε επίσης μέτρα για να προστατεύσετε τα οικονομικά της συνταξιοδότησής σας. Αγοράστε την καλύτερη προσφορά για τα προγράμματα Medicare όταν πληροίτε τις προϋποθέσεις και σκεφτείτε να αγοράσετε συμπληρωματική ασφάλιση, συμπεριλαμβανομένης της κάλυψης μακροχρόνιας περίθαλψης, όπως απαιτείται.

Μπορείτε επίσης να ανοίξετε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου υγείας (HSA) για ιατρικές δαπάνες που δεν καλύπτονται από την τσέπη σας. Μπορείτε να συνεισφέρετε σε ένα από αυτά, εφόσον έχετε ένα ατομικό πρόγραμμα με έκπτωση τουλάχιστον 1.500 $ το 2023 ή ένα οικογενειακό πρόγραμμα με έκπτωση τουλάχιστον 3.000 $. Τα χρήματα που βάζετε εδώ μειώνουν το φορολογητέο εισόδημά σας για το έτος και είναι αφορολόγητα όταν χρησιμοποιούνται για ιατρικά έξοδα σε οποιαδήποτε ηλικία.

3. Το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης

Περίπου το 37% των εργαζομένων στην έρευνα της Transamerica ανέφεραν το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης ως σημαντική ανησυχία. Αυτό είναι λογικό, δεδομένου ότι αποτελεί σημαντική πηγή συνταξιοδοτικού εισοδήματος για πολλούς ηλικιωμένους. Όμως το πρόγραμμα βρίσκεται σε κρίση.

Τα καταπιστευματικά ταμεία της Κοινωνικής Ασφάλισης εξαντλούνται. Μια πρόσφατη έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου εκτιμά ότι το καταπιστευματικό ταμείο ασφάλισης γήρατος και επιζώντων, το οποίο καταβάλλει παροχές σε ηλικιωμένους και στα επιζώντα μέλη της οικογένειας των αποθανόντων εργαζομένων, θα μπορούσε να εξαντληθεί μόλις το 2032. Αυτό θα ανάγκαζε την κυβέρνηση να προβεί σε περικοπές παροχών εάν Οι πολιτικοί δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε μια λύση για την αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος πριν από αυτό.

Αλλά ακόμη και στο χειρότερο σενάριο, η Κοινωνική Ασφάλιση δεν θα εξαφανιστεί επειδή εξακολουθεί να εισπράττει έσοδα κάθε χρόνο από τους φόρους μισθοδοσίας. Ωστόσο, καθώς δεν ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί, είναι καλύτερο να μειώσουμε την εξάρτηση από το πρόγραμμα όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυξήστε τις προσωπικές σας αποταμιεύσεις όσο μπορείτε και δοκιμάστε μερικές από τις παραπάνω συμβουλές εάν δυσκολεύεστε με αυτό.

Ανησυχίες όπως οι τρεις που αναφέρονται παραπάνω δεν μπορούν να επιλυθούν σε μία μόνο περίοδο προγραμματισμού. Η λήψη ορισμένων από τα βήματα που αναφέρονται εδώ είναι μια καλή αρχή, αλλά πρέπει επίσης να ελέγχετε περιοδικά και να αλλάζετε τη στρατηγική σας καθώς αλλάζει ο τρόπος ζωής σας.

Και προσέξτε για τυχόν αλλαγές που κάνει η κυβέρνηση στους λογαριασμούς συνταξιοδότησης και στην κοινωνική ασφάλιση, καθώς αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο αποταμιεύετε για το μέλλον σας.