Medical Costs

Αγαπητή Πένυ_ Θα κολλήσουμε με τους εξωφρενικούς ιατρικούς λογαριασμούς των γονιών μας_

Αγαπητή Πένυ,

Οι γονείς μου είναι ηλικιωμένοι και δεν είναι καλά στην υγεία τους. Δεν φροντίζουν τον εαυτό τους ούτε κρατούν τακτικά ραντεβού με τον γιατρό, ειδικά τον πατέρα μου. Αυτό συνήθως έχει ως αποτέλεσμα να καλούνται ασθενοφόρα και να περνά αρκετές μέρες στο νοσοκομείο κάθε λίγους μήνες.

Το ύψος του ιατρικού χρέους που έχουν είναι συγκλονιστικό. Κάποια στιγμή το περασμένο καλοκαίρι και οι δύο γονείς νοσηλεύτηκαν ταυτόχρονα. Δεν ήμασταν απολύτως σίγουροι αν η μητέρα μου θα τα κατάφερνε.

Έκτοτε, ο αδερφός μου είναι γεμάτος άγχος με την ιδέα ότι θα μας βαρύνει το ιατρικό τους χρέος όταν περάσουν. Μου έστειλε ένα άρθρο στον ιστότοπο για μια περίπτωση όπου ένα νοσοκομείο μήνυσε την οικογένεια που επέζησε για ένα εξωφρενικό ιατρικό χρέος και κέρδισε. Τώρα μας έχει ανησυχήσει όλους για αυτό.

Όλοι εργαζόμαστε με πλήρες ωράριο και ζούμε αξιοπρεπείς ζωές, αλλά δεν θα μπορούσαμε να αντέξουμε οικονομικά το ιατρικό τους χρέος, ακόμα κι αν το μοιράσουμε μεταξύ μας. Αν βοηθάει, ζούμε στην Πενσυλβάνια. Μπορούμε να μηνυθούμε εγώ και ο αδερφός μου για ιατρικό χρέος των γονιών μας όταν αυτοί πεθάνουν;

-ΜΙ.

Αγαπητέ Ε.,

Οι πιθανότητες να μηνυθείτε εσείς ή ο αδελφός σας για ιατρικό χρέος των γονιών σας είναι εξαιρετικά μικρές. Αλλά εδώ πρέπει να πω εκ των προτέρων ότι δεν είμαι δικηγόρος. Εάν η ιδέα να σας επιβαρύνει το ιατρικό χρέος των γονιών σας προκαλεί σε εσάς και τα αδέρφια σας άγχος, συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο φροντίδας ηλικιωμένων. Μπορούν να εξηγήσουν τις αποχρώσεις των σπάνιων καταστάσεων όπου ένα ενήλικο παιδί θα μπορούσε να είναι υπεύθυνο για τους ιατρικούς λογαριασμούς των γονιών του.

Εάν εσείς και τα αδέρφια σας έχετε ερευνήσει εκτενώς αυτό το θέμα, πιθανότατα έχετε ανακαλύψει ότι οι νόμοι περί υιικής ευθύνης εξακολουθούν να ισχύουν σε περισσότερες από τις μισές πολιτείες, με την Πενσυλβάνια να είναι μία από αυτές. Τεχνικά, αυτοί οι νόμοι ορίζουν ότι τα ενήλικα παιδιά μπορούν να υποχρεωθούν να πληρώσουν για τη φροντίδα των γονιών τους. Αλλά αυτοί οι νόμοι δεν εφαρμόζονται σχεδόν ποτέ. Τα περισσότερα προηγούνται των Medicare και Medicaid, τα οποία δημιουργήθηκαν το 1965.

Σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία των ηλικιωμένων καλύπτεται από το Medicare. Αλλά το Medicare γενικά δεν καλύπτει το κόστος μακροχρόνιας νοσηλευτικής φροντίδας. Σε αυτήν την περίπτωση, το άτομο που χρειάζεται φροντίδα συχνά απαιτείται να πληρώσει από την τσέπη του μέχρι να πληροί τις προϋποθέσεις για το Medicaid με βάση τα περιουσιακά του στοιχεία και το εισόδημά του. Αυτό συχνά δεν διαρκεί πολύ, δεδομένου του υπέρογκου κόστους της νοσηλευτικής περίθαλψης.

Ωστόσο, αν αρχίσετε να κάνετε ερωτήσεις στο Google, όπως «Είναι τα παιδιά υπεύθυνα για τους ιατρικούς λογαριασμούς των γονιών τους;», υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πέσετε σε μια υπόθεση του 2012 στην οποία ένας οίκος ευγηρίας μήνυσε επιτυχώς έναν άνδρα από την Πενσυλβάνια για τον λογαριασμό της μητέρας του για το γηροκομείο των 93.000 δολαρίων. . Η λήψη ενός τέτοιου λογαριασμού θα ήταν εφιάλτης για μια τυπική οικογένεια. Αλλά αυτή η περίπτωση ήταν ασυνήθιστη για μερικούς λόγους.

Ακολουθήστε τις τάσεις που επηρεάζουν την τοπική οικονομία Εγγραφείτε στο δωρεάν ενημερωτικό δελτίο Business by the Bay Θα αναλύουμε τα τελευταία νέα και πληροφορίες για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές που πρέπει να γνωρίζετε κάθε Τετάρτη. Φόρτωση… Είστε όλοι εγγεγραμμένοι! Θέλετε περισσότερα από τα δωρεάν, εβδομαδιαία ενημερωτικά δελτία μας στα εισερχόμενά σας; Ας αρχίσουμε. Εξερευνήστε όλες τις επιλογές σας

Η μητέρα του άνδρα μπήκε σε κέντρο αποκατάστασης μετά από τροχαίο και έκανε αίτηση για Medicaid. Αλλά μετακόμισε στην Ελλάδα ενώ η αίτησή της για Medicaid ήταν ακόμη σε εκκρεμότητα. Έτσι, το γηροκομείο χρησιμοποίησε τον νόμο περί υιικής ευθύνης της Πενσυλβάνια για να μηνύσει τον γιο της για τον εκκρεμή λογαριασμό.

Για τους περισσότερους ανθρώπους που πρέπει να εισέλθουν σε οίκο ευγηρίας, αυτό δεν θα αποτελούσε πρόβλημα, επειδή το Medicaid θα άρχιζε. Αλλά αν κάποιος από τους γονείς σας χρειάζεται μακροχρόνια φροντίδα κάποια στιγμή, ένας δικηγόρος μπορεί να βοηθήσει εσάς και τον γονέα σας να συμπληρώσετε εφαρμογή σωστά για αποφυγή καθυστερήσεων στην κάλυψη. Εάν ένας γονέας χρειάζεται νοσηλευτική φροντίδα, ένας δικηγόρος μπορεί να είναι σε θέση να τον βοηθήσει να πληροί τις προϋποθέσεις για το Medicaid ενώ βοηθά τον άλλο γονέα να κρατήσει ορισμένα περιουσιακά στοιχεία. Ένας συνηθισμένος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω μιας πρόσοδος συμβατής με το Medicaid.

Εσείς και τα αδέρφια σας θα πρέπει να αποφεύγετε να υπογράφετε το όνομά σας σε οτιδήποτε σχετίζεται με το χρέος των γονιών σας. Επίσης, προσέξτε να κρατάτε οποιαδήποτε περιουσιακά στοιχεία από κοινού με τους γονείς σας. Εάν έχετε μαζί ιδιοκτησία, είναι πιθανό οι πιστωτές να αναζητήσουν το κοινό περιουσιακό στοιχείο για τις εκκρεμείς οφειλές των γονιών σας.

Εάν οι γονείς σας δεν έχουν κάνει ένα σχέδιο ακινήτων, προτρέψτε τους να μην καθυστερήσουν άλλο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εκφράζουν και οι δύο τις επιθυμίες τους σε περίπτωση που γίνουν ανίκανοι. Ένα σταθερό σχέδιο ακινήτων θα προσδιορίσει ποιος πρέπει να λάβει οικονομικές και ιατρικές αποφάσεις σε περίπτωση που κάποιος δεν μπορεί να επικοινωνήσει, συχνά χρησιμοποιώντας έγγραφα πληρεξούσιου.

Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να κάνετε αν οι γονείς σας αρνηθούν να φροντίσουν την υγεία τους. Αν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να τους ενθαρρύνετε – ας πούμε, προσφέροντάς τους να προγραμματίσετε και να τους οδηγήσετε σε ραντεβού με γιατρό ή βοηθώντας με αμοιβές, εάν έχετε την οικονομική δυνατότητα – με κάθε τρόπο, προσφέρετε. Αλλά ό,τι κι αν συμβεί, εσείς και τα αδέρφια σας μπορείτε να παρηγορηθείτε γνωρίζοντας ότι δεν θα είστε υπεύθυνοι για το χρέος τους.

• • •

Ο Robin Hartill είναι πιστοποιημένος οικονομικός σχεδιαστής και ανώτερος συγγραφέας στο The Penny Hoarder. Στείλτε τις δύσκολες ερωτήσεις σας για τα χρήματα στο AskPenny@thepennyhoarder.com.